Nakazené mäso z Poľska skončilo na školách a v skôlkach

Pred pár dňami vypukol škandál o nakazenom poľskom mäse, ktoré bolo vyrábané z chorých kráv. Podľa dostupných informácií, toto nakazené mäso skončilo v slovenských školách, škôlkach či reštauráciách. Nakazené mäso sa na Slovensku dostalo cez nepoctivých dodávateľov, ktorý kúpené poľské výrobky nespracovali a pravdepodobne podcenili kontrolu.

Sleduj nás na Facebooku a Instagrame!

Podľa dostupných informácií, cez deň fungovali prevádzky poľských podnikov normálne v rámci kontrolovaného režimu. K spracovaniu mäsa z chorých kráv malo dôjsť až v nočných hodinách, kedy tieto prevádzky neboli pod dozorom úradov. Bohužiaľ rizikové poľské mäso skončilo na Slovensku ešte v lete, takže pravdepodobne už došlo k jeho spracovaniu v kuchyni.

Poľské mäso skončilo na Slovensku

Úrad verejného zdravotníctva celý prípad vyšetruje a v súčastnosti prebiehajú kontroly v školách, škôlkach i reštauráciách, do ktorých nakazené mäso malo prísť. K prípadu sa vyjadrila už aj ministerka, ktorá odporúča, aby spotrebitelia kupovali hlavne slovenské mäso, kde získavajú istotu kvality a zároveň podporia domáci trh.

Zdroj: etrend.sk, úvodný obrázok: pexels.com

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú k tomu, aby Vám bol zobrazený čo najviac relevantný obsah. Pokračovaním v používaní našich webových stránok súhlasíte s používaním súborov cookie a v prípade, že máte menej ako 18 rokov, odsúhlasil používanie týchto web stránok váš zákonný zástupca.